MUSTELA STELATOPIA EMOLIENT BALM 200ML

840 ден

Истекува за:
ден.
час.
мин.
сек.

5 на залиха

STELATOPIA Емолиентен балзам

5 на залиха

Опис

STELATOPIA Емолиентен балзам за нега на кожата на тело и лице, се употребува од самото раѓање (вклучително и кај предвремено родени бебиња), па понатаму низ детската возраст. Хидрира, ги надополнува липидите и го смирува чешањето. Ја обновува оштетената кожна бариера кај атопичната кожа и ја зајакнува природната заштитна бариера. Ги зачувува матичните клетки од базалната мембрана.

Состав: Природни патентирани активнисупстанции-дестилат од сончогледовомасло ја смирува кожата и го надополнува недостатокот одесенцијални липиди, составен дел од кожната бариера и масло од органски одгледано AvocadoPerseose® коепомага да се зајакне и обнови надворешната бариера на кожата, оштетена кај атопичната кожа. Карнауба восокот дава побогата екстура и создава дополнителен заштитен слој на кожата.

Начин на употреба: Се нанесува два пати на ден или повеќепати, според потребата. Се препорачува комбинирана употреба со STELATOPIA® кремата за туширање или маслото за капење