MUSTELA STELATOPIA EMOLIENT CREM 200ML

1.010 ден

3 на залиха

STELATOPIA емолиентна крема

3 на залиха

Опис

STELATOPIA емолиентна крема за нега на кожа на тело и лице, се употребува од самото раѓање (вклучително и кај предвремено родени бебиња), па понатаму низ детската возраст.Хидрира, ги надополнувалипидите и госмирува чешањето. Ја обновува оштетената кожнабариера кај многу сувата и атопичната кожа и ја зајакнува природната заштитна бариера. Ги зачувува матичните клетки од базалната мембрана.

Состав:Природни патентирани активнисупстанции: дестилат од сончогледовомасло-ја смирува кожата и го надополнува недостатокот одесенцијални липиди, кои се составен дел од кожната бариера и масло од органски одгледаноAvocadoPerseose® коепомага да се зајакне и обнови надворешната бариера на кожата, оштетена кај атопичната кожа.

Начин на употреба:Се нанесува два пати на ден или повеќепати, според потребата. Се препорачува комбинирана употреба со STELATOPIA® кремата за туширање или маслото за капење.