RILASTIL XEROLACT 18% BALM 100ML

1.115 ден

2 на залиха

Балзам со натриум лактат 18% интензивен навлажнувач и излупувач. Со Натриум ДХА. 

2 на залиха

Шифра: 1426228 Категории: , Ознаки: , , ,

Опис

Балзам со натриум лактат 18% интензивен навлажнувач и излупувач. Со Натриум ДХА. 

Наменето за сензитивна ксеротична кожа со локализирани хиперкератози.

Наменет за специфичен дерматолошки третман при кој се овозможува оптимално ниво на хидратација, се обновува функцијата на хидролипидната бариера и физиолошката еластичност на сувата, многу сува, сензитивна и ксеротична кожа. Балзам со 18% натриум лактат кој е емолиент и има омекнувачко дејство, наменет за локални хиперкератози. Наменет за кожа склона кон ксерози, го редуцира задебелувањето на кожата при што ја обновува физиолошката еластичност. Идеален за секојдневен адјувантен третман во случај на локализирани хиперкератози на лакти, колена и петици, фоликуларни и плантарни хиперкератози.