ELMEX CARIES PROTECTION WHITENING Паста за заби 75ML

335 ден

5 на залиха

Паста за заби со заштита од кариес и ефект на белеење на забите. 

5 на залиха

Шифра: 1434688 Категорија: Ознаки: , , ,

Опис

Паста за заби со заштита од кариес и ефект на белеење на забите.

Многу намирници, не само благото содржат шеќери кои можат да се претворат во киселини. Овие шеќерни киселини кои се наоѓаат во забните наслаги, можат да ги ослабат вашите заби растварајќи ги минералите и да предизвикаат кариес.

Оваа паста директно ја разложува шеќерната киселина која се наоѓа во наслагите на забите – главна причина за појава на кариес – без да се оштетат забите.