RILASTIL XEROLACT 30% CONCETRATE CREAM 40ML

1.010 ден

2 на залиха

Крема со 30% натриум лактат со јако кератолитичко и навлажнуваќко дејство. 

2 на залиха

Шифра: 1435259 Категории: , Ознаки: , , , ,

Опис

Крема со 30% натриум лактат со јако кератолитичко и навлажнуваќко дејство. 

Сензитивна, ксеротична кожа со локализирани хиперкератози. Кремата е наменета за спрецифичен дерматолошки третман при кој се овозможува оптимално ниво на хидратација, се обновува функцијата на хидролипидната бариера и физиолошката активност на сувата и сензитивна кожа. Содржи 30% натриум лактат и е со јако емолиентно и обновувачко дејство при што го редуцира наталожувањето на стратум корнеум и делува против тешките локализирани хиперкератози. Го намалува задебелувањето на кожата и ја обновува физиолошката еластичност на кожата. Идеален како јак адјувант во случај на палмоплантарна кератодерма, тешки кератози на петици и на периунгвинална регија (околу ноктите).