SENDO ADVANCE 3 – Апарат за притисок

4.490 ден

Нема на залиха

SENDO Advance 3 е дизајниран за мерење на надлактица и е дизајниран според највисоките стандарди за квалитет што ви нуди клиничка точност во мерењето на крвниот притисок дома.

Нема на залиха

Шифра: 1423095 Категорија: Ознака:

Опис

SENDO Advance 3 е дизајниран за мерење на надлактица и е дизајниран според највисоките стандарди за квалитет што ви нуди клиничка точност во мерењето на крвниот притисок дома.

SENDO Advance 3 располага со:

  • Функција HIRA за читање и категоризација на абнормалности на срцевиот ритам
  • Индикатор за грешка при погрешно поставена манжетна
  • Практична кутија за чување и заштита од удари
  • Хипоалергична манжетна со две опции за големина М (22-32 см) или L (31-45)
  • Електричен адаптер

HIRA – открива и анализира аритмичен ритам на срцето. Откако ќе се појави, аритмијата останува во меморијата на уредот. Откако ќе собере 7 такви записи, HIRA ќе го анализира секој последователен пријавен пулс на аритмија, ќе го класифицира според скала на четири нивоа и ќе ве извести за ризикот.

4 нивoa на ризик, во зависност од зачестеноста:

Ниво 0: Нема индикација
Ниво 1: Ниско – Аритмички пулс се јавува ретко. Редовно проверувајте.
Ниво 2: Високо – Бидете претпазливи. Обрнете внимание на вредностите.
Ниво 3: Опасно – Обрнете внимание на вредностите.

Клинички одобрен од EHS

SENDO ADVANCE 3 е сертифициран од European Society of Hypertension (Европско друштво за хипертензија).

Намалена човеќка грешка

Благодарение на индикаторот за неправилно поставена манжетна и индикаторот за грешка при движење.

5 Години гаранција

SENDO Advance 3 е со 5 години гаранција за уредот и 2 години за механичките делови.