SENDO SMART 2 – Апарат за притисок

3.765 ден

2 на залиха

Sendo Smart 2 е дигитален монитор за крвен притисок дизајниран за мерење на зглобот.

2 на залиха

Шифра: 990404 Категорија: Ознака:

Опис

Sendo Smart 2 е дигитален монитор за крвен притисок дизајниран за мерење на зглобот. Има компактен дизајн што го прави погоден за употреба насекаде и во кое било време.

Крвниот притисок често варира под влијанието на различни фактори; понекогаш морате да го мерите кога не сте дома. Во таков случај, најдоброто решение е SENDO SMART 2: компактен апарат кој ги исполнува високите стандарди за точност сигурност на марката SENDO.

Димензиите на SENDO SMART 2 дозволуваат да се носи во во женска чанта, па дури и во поголем џеб, додека компактноста му е комбинирана со исклучително лесната употреба. Апаратот има само едно копче: притиснете го и ќе го добиете резултатот.
Опремен со уникатен систем PROTECT за зачувување на нежните крвни садови на рачниот зглоб, SENDO SMART 2 е најпогоден за под 45-годишна возраст.

Индикаторите на крвниот притисок можат да претрпат влијание од непредвидливи фактори и ситуации – и токму заради тоа е толку важно секогаш да го имате SENDO SMART 2 при рака. Освен точното мерење на пулсот и горната и долната граница на крвниот притисок, SENDO SMART 2 може да детектира и извести и за аритмија. Во случај на аритмија, на мониторот се појавува мал симбол за да информира и овозможи навремена реакција.

Стандардизираното мерило на Светската Здравствена Организираноста на левиот дел од екранот дозволува категоризација на измерениот крвен притисок како висок, нормален или низок, а специјална функција МЕМОРИЈА автоматски ги запаметува сите регистрирани мерења.