CURAPROX PERIOPLUS FORTE 200ML

600 ден

Течност за испирање на уста.

Шифра: 1425832 Категорија: Ознаки: , ,

Опис

Curaprox Perio plus forte течност за испирање на уста содржи 0,20% хлорхексидин (CHX) i Citrox®. Хлорхексидинот ефективно го спречува настанувањето на забните наслаги, додека Citrox® ја зголемува моќта на хлорхексидинот, со пријатен вкус и не влијае на чувството на вкус.

Citrox® е природен екстракт од девет природни биофлавоноиди од горчлив портокал. Биофлавоноидите имаат силен и широк антибактериски спектар на делување. Потполно е ефикасен и без несакани ефекти. Citrox® во комбинација со хлорхексидинот имаат поголема моќ од хлорхесидинот поединечно.

CURAPROX Perio plus forte течност за испирање на уста не содржи алкохол и не ја суши оралната слузокожа. Идеална е за краткотрајна интензивна употреба (3-7 дена).

Се употребува после инвазивни хируршки и имплантолошки интервенции. Дава најдобар антибактериски ефект и заштита.