MUSTELA STELATOPIA CLEANSING OIL 500ML

1.490 ден

5 на залиха

STELATOPIA масло за капење

5 на залиха

Опис

STELATOPIA масло за капење кое ја смирува и ја обновува кожата уште во текот на капењето. Веднаш го отстранува чувството на непријатност и затегање на кожата, со долготраен ефект. Нежно ја чисти и создава заштитен слојна кожата. Го неутрализира ефектот на исушување по капењето кое се јавува заради тврдината на водата.Се употребува од самото раѓање (вклучително и кај предвремено родени бебиња),па понатаму низ детската возраст. Со клинички докажана ефикасност.

Состав: Природни патентирани активнисупстанции: дестилат од сончогледово масло кој ја смирува кожата и го надополнува недостатокот на липиди, кои се составен дел од кожната бариера; масло од органски одгледно Avocado Perseose® помага да се зајакне и обнови надворешната бариера на кожата која е оштетена кај атопичната кожа, Ши путер и глицерин од природно потекло.

Начин на употреба: Се нанесува на влажна кожа со блага масажа или се додававоводата за капење. По капењетосе испира инежно се бришесотапкањесо мека крпа. Може да се користи секојдневно, се препорачува и за акутната фаза.