ANGAL SPRAY

280 ден

15 на залиха

Ангал спрејот има двојно дејство бидејки содржи две активни компоненти: антимикробно дејство и локално аналгетско дејство.

15 на залиха

Шифра: 990449 Категории: ,

Опис

Ангал спрејот има двојно дејство бидејки содржи две активни компоненти: антимикробно дејство и локално аналгетско дејство. Се користи за локално олеснување на симптомите при инфекција или воспаление на грлото. 1ml раствор содржи 2мг хлорхексидин диглуконат и 0,5мг лидокаин хидрохлорид. Препорачана дневна доза е 4 апликации на ден директно во усната шуплина.