APTAMIL AR 2 400GR

790 ден

5 на залиха

Aptamil AR 2 Храна за посебни медицински намени

5 на залиха

Шифра: 1432904 Категории: , Ознака:

Опис

Aptamil AR 2 Храна за посебни медицински намени

Единствена формула која ги комбинира уникатната смеса на состојки со уникатен процес. За диететско регулирање на РЕГУРГИТАЦИЈА. Згусната формула, збогатена со LBG. Природната гума од рогач (Locust Bean Gum – LBG) е природен згуснувач: природните влакна на LBG го згуснуваат оброкот со апсорпција на водата, помагајќи оброкот да остане во желудникот. Ова е главен елемент во диететското менаџирање на регургитацијата. За возраст дд 6 месеци натаму.

Aptamil® AR 2 не е соодветен за недоносени бебиња, како и за доенчиња дијагностицирани со алергија на протеини на кравјо млеко со регургитација.

Бебињата често плукаат мали количества на млеко после хранењето (што вообичаено се нарекува бљуцкање). Сепак, одредени бебиња може да имаат почести регургитации.