ASPIRIN PLUS C EFF. TBL. X10

240 ден

Ублажува болки, намалува зголемена телесна температура кај настинка и грип, намалува болки и делува противоспалително. 

Шифра: 82562 Категории: ,

Опис

Ублажува болки, намалува зголемена телесна температура кај настинка и грип, намалува болки и делува противоспалително. Витамин Ц ја зголемува отпорноста на организмот кај инфективни болести и при физичка активност. Една шумлива таблета содржи 400мг ацетилсалицилна киселина и 240мг аскорбинска киселина. Препорачана дневна доза за возрасни е 1 шумлива таблета растворена во 200мл вода на 4 часа, за деца над 12 години 1 шумлива таблета растворена во 200мл вода на секои 8 часа.