FERVEX CHILDREN KESI X8

250 ден

25 на залиха

Наменет за третман на симптоми на настинка и ринофагит кај деца од 6 години и постари.

25 на залиха

Шифра: 903036 Категории: ,

Опис

Наменет за третман на симптоми на настинка и ринофагит кај деца од 6 години и постари. Една ќесичка содржи 280мг парацетамол, 10мг фенирамин малеат, 100мг аскорбинска киселина. Препорачана дневна доза за деца од 6-10 години 1 ќесичка 2 пати на ден. За деца од 10-12 години 1 ќесичка на ден 3 пати на ден. За деца од 12-15 години по 1 ќесичка 4 пати на ден.