BIODERMA – ATODERM INTENSIVE EYE 100ML

1.165 ден

2 на залиха

Дневна 3во1 нега за иритирана кожа околу очи

2 на залиха

Опис

Дневна 3во1 нега за иритирана кожа околу очи

Смирува, регенерира и отстранува шминка. Моментално и долготрајно го смирува чувството на чешање, го редуцира црвенилото и сувоста на кожата. Хидрира и исхранува. Богата кремаста текстура лесна за нанесување. Многу добра кожна и окуларна толеранција. The tubairless TM  содржи неповратен воздушен систем, одбегнувајќи го ризикот од контаминација. Подрачјето околу очите и лицето. Наменето за возрасни, деца и бебиња.

Употреба: Наутро, нанесете Atoderm Intensive Eye за да ја хидрира и зајакне кожата во подрачјето околу очите. Кога подрачјето околу очите е иритирано, нанесете Atoderm Intensive Eye за моментално да ги смири чешањето и сувоста.

Навечер, нанесете од Atoderm Intensive Eye на памучен тупфер за да ја отстраните шминката или нежно исчистите без да ја оштетите кожата.

Кога подрачјето околу очите е иритирано, не користете памучен тупфер, чистете го подрачјето околу очите со нежно нанесување на Atoderm Intensive Eye со прстите.

Употребувајте самостојно или во комбинација со дермокортикостероиди.