NBF GINGIVAL GEL 30G

440 ден

Шифра: 1420987 Категорија: Ознаки: ,

Опис

Гелот содржи патентирана и за првпат во светот создадена високо биокомпатибилна нано-емулзија од стабилен и активен Витамин Ц, екстракт од прополис, Витамин Е, алое вера и екстракт од зелен чај. Која е посебно ефикасна во заштитата на здравјето на усната празнина. Витамините во наноемулзиона форма се најмоќните актиоксиданси. Кога гелот ќе се аплицира на гингивата и усната слузокожа тој директно и многу брзо се абсорбира во нив на клеточно ниво, а понатака се одржува на површината со помош на нано-биоактивен заштитен филм. Примената на актиоксидантите претставува револуционерен пристап во негата на устата. Содржи и калциум глицерофосфат кој помага во реминерализацијата на забите.

Се користи за заштита на непцето/гингивата и усната слузокожа.

Се нанесува 2-3пати дневно на надворешната и внатрешната страна од непцето.