NBL FISH OIL JUNIOR 150ML

870 ден

2 на залиха

100% природно, свежо и чисто, високо квалитетно рибино масло!

2 на залиха

Опис

100% природно, свежо и чисто, високо квалитетно рибино масло!

NBL рибиното масло е добиено од мала масна риба анчува, која живее во длабоките води на Атлантски и Тихи океан.

Анчувата има високо ниво на Омега-3 масни киселини која игра важна улога за здравјето на срцето и функцијата на мозокот. Заборавете на стравот од рибино месо контаминирано со жива бидејќи анчувите се многу мали масни риби и овие рипки се  исклучително чисти. Претставуваат храна за сите останати риби во синџирот на исхрана. На кожата на овие риби нема присуство на еколошки загадувачи што не е случај со сите поголеми риби каде на нивната кожа многу лесно се таложат.

Многубројните клинички и епидемиолошки истражувања откриваат голем број на корисни ефекти на EPA и DHA по човековото здравје.

 • 97% од клетките во мозокот се изградени од DHA!
 • 93% е присутност во очите!

НБЛ рибиното масло е без витамини A и D, што го прави погодно за едноставно и индивидуално дозирање според потребите на вашето дете преку целата година.

NBL рибиното масло, кое според тврдењата на EFSA (Европска агенција за квалитет на храна) придонесува со:

 • EPA/DHА – за нормална функција на срцето,
 • EPA/DHA – за одржување на нормално ниво на триглицеридите во крвта,
 • DHA – за нормална функција на мозокот,
 • DHA – за одржување на нормален вид.

Дозирање: Во 10 ml NBL Fish Oil Jr содржи:

 • 820 omega 3 од кои
  • 390 mg EPA
  • 260 mg DHA

Дозирањето е 10 ml за деца над 3 години и 5 ml за деца од 1 до 3 години, се пие по оброк.