NOVALAC IT 400 GR

700 ден

3 на залиха

За диететска исхрана на доенчиња кои имаат запек 0-36 месеци

3 на залиха

Шифра: 1426470 Категории: , Ознака:

Опис

За диететска исхрана на доенчиња кои имаат запек 0-36 месеци

Novalac IT е храна, специјално прилагодена за да ги задоволи нутритивните потреби на доенчиња, кои имаат запек, намалена перисталтика на цревата и тврда столица. Novalac IT е наменет за доенчиња и мали деца од раѓање до 36 месеци, ако мајката не дои. Novalac IT ги задоволува сите нутритивни потреби на доенчиња до 6 месеци, а за доенчиња постари од 6 месеци, треба да се употребува според препораките на лекарот како дел од разновидна исхрана. Novalac IT има посебен состав, минерали и јаглехидрати ( само лактоза ), кои го потикнуваат движењето на цревата.