SEPTOLETE TOTAL LOZENG. EUCALIPTUS X 16

220 ден

12 на залиха

Една пастила содржи 3мг бензидамин хидрохлорид, 1,05мг цетилпиридин хлорид.

12 на залиха

Шифра: 1421754 Категории: ,

Опис

Една пастила содржи 3мг бензидамин хидрохлорид, 1,05мг цетилпиридин хлорид. Наменет за локално и симптоматско олеснување на боспалителен процес при надразнување на грлото, устата и непцата. Препорачана дневна доза за деца од 6-12 години е 3 пастили на ден. За деца над 12 години и возрасни е на секои 3 до 6 часа по 1 пастила да се растопи во устата.