BIOGAIA PROTECTIS KAPKI 5ML

678 ден

Пробиотски капки за новороденче/дете.

Опис

BioGaia Protectis капките претставуваат граничен производ што содржи Lactobacillus reuteri Protectis, природен лактобацил, кој го помага возобновувањето на природниот баланс во цревата и одржување на истиот. Lactobacillus reuteri Protectis е еден од нај испитуваните пробиотски ланци во  големи клинички студии и а одобрен како ефикасен и безопасен производ за деца вклучувајќи ги и новородените деца како и предвремено родените деца.

BioGaia капките се препорачуваат при:

  • Предвремено родени деца и доносени новородени деца кои се родени со царски рез за обезбедување и одржување на нормалниот цревен микробиот;
  • Интестинални колики (грчеви) кај новородени деца и доенчиња;
  • Третман и превенција на регрутација кај предвремено родени и доносени новородени деца;
  • Третман и превенција на констипација кај предвремено родени и доносени новородени деца, доенчиња и возрасни;
  • Третман и превенција на функционална абдоминална болка кај деца;
  • Го намалува ризикот од појава на Некротизирачки ентероколитис кај новородени и предвремено родени деца;
  • Дополнителна терапија на антибиотско лекување;
  • Дијареа;
  • Подобрување на имунитетот;
  • Помага во спречување на појава на егзема кај деца со атописка конституција;

Употреба:

Новороденчиња и деца до 2 години: 5 капки еднаш дневно, подолг временски период.

При акутни состојби на дијареа: 1-3 пати на ден по 5 капки за време на акутната фаза, и по подобрување на состојбата уште 5 дена по 5 капки.