BLOKMAX RAPID 400MG X 10TBL.

170 ден

10 на залиха

10 на залиха

Опис

Една таблета содржи 400мг ибупрофен (во форма на ибупрофен лизин 684мг).

Ибупрофен спаѓа во групата на нестероидни антинфламаторни лекови (НСАИЛ). Ибупрофенот ја ублажува болката и го намалува воспалението и отекувањето. Таблетите се употребуваат при главоболки, болки во грбот, менструална болка, забоболка, невралгија, ревматска болка, мускулна болка, мигрена, симптоми на настинка и грип, покачена телесна температура и при болка предизвикана од полесни форми на артритис.

Дозирање: Една таблета се зема со вода, 2-3пати дневно. Максимална препорачана дневна доза е 3 таблети. Лекот не е наменет за деца под 12-годишна возраст.