JAM – CALCIUM, MAGNESIUM, ZINC TBL. X 200

750 ден

1 на залиха

Една таблета содржи 333мг калциум, 167мг магнезиум и 17мг цинк.

1 на залиха

Шифра: 1429760 Категории: ,

Опис

Една таблета содржи 333мг калциум, 167мг магнезиум и 17мг цинк. Калциумот е потребен за одржување на здрави коски и заби. Магнезиумот помага да се намали заморот и исцрпеноста, нормалното психолошко функционирање и функционирање на мускулите и нервниот систем. Цинкот помага да се одржуваат здрави коски, коса, нокти и кожа. Оваа комбинација игра улога воправилно функционирање на имунолошкиот систем. Препорачана дневна доза за возрасни е една таблета дневно заедно со храна.