LINEX JUNIOR KESI X 10

400 ден

50 на залиха

Линекс џуниор кеси х 10 

50 на залиха

Опис

Пробиотик кој содржи млечно киселински бактерии (Bifidobacterium animalis) кои се вклучени во воспоставувањето и одржувањето на рамнотежата и функцијата на цревната микрофлора, пред се кај новороденчиња и деца. Млечко киселинските бактерии се нормално присутни во тенкото и дебелото црево. Тие ја одржуваат кисело-базната рамнотежа, која е неопходна за нормална работа на ензимите за варење на храната, имунолошкиот систем и перисталтиката на цревата. освен тоа го оневозможуваат прекумерниот развој на штетни бактерии. Редовната употреба на млечно киселински бактерии ефективно ја намалуваат честотата и сериозноста на благите до умерени дигестивни симптоми (дијареа, констипација)што се појавуваат поради нарушување на нормалната цревна микрофлора.