NOVALAC AC 400 GR

710 ден

3 на залиха

За диететска исхрана на доенчиња при болки во стомак, грчеви и надуеност 0-36 месеци

3 на залиха

Шифра: 986477 Категории: , Ознака:

Опис

За диететска исхрана на доенчиња при болки во стомак, грчеви и надуеност 0-36 месеци

Novalac AC е храна, специјално прилагоден за да ги задоволи нутритивните потреби на доенчиња кои имаат болки во стомак, грчеви и надуеност поради интолеранција на лактоза. Novalac
AC е наменета за доенчиња и мали деца од раѓање до 36 месеци, ако мајката не дои. Novalac AC ги задоволува сите нутритивни потреби на доенчиња до 6 месеци, а за доенчиња постари од 6 месеци, треба да се употребува според препораките на лекарот како дел од разновидна исхрана. NOVALAC  AC има намалена содржина на лактоза, што ја ограничува ферментацијата во цревата, односно појава на болки во стомакот, грчеви и надуеност.