NOW METHYL B-12 1,000MCG LOZENG. X 100

1.025 ден

2 на залиха

Витамин Б 12 е неопходен за производство на енергија од масти и протеини, има критична улога во синтезата на ДНК.

2 на залиха

Шифра: 1431756 Категории: ,

Опис

Витамин Б 12 е неопходен за производство на енергија од масти и протеини, има критична улога во синтезата на ДНК. Метилкобаламин е ко-ензимска форма на Б-12 која е особено важна во одржувањето на здрав нервен систем. Препорачана дневна доза за возрасни е 1 пастила еднаш до двапати во денот, држете ја во устата додека да се растопи и голтнете.