PROBOTA LIFE BABY OREGANO NASAL SPRAY 30 ML

230 ден

3 на залиха

Хипертоничен назален спреј за деца (2,3% NaCl) со органски раствор од диво оригано.

3 на залиха

Шифра: 994505 Категории: ,

Опис

Хипертоничен назален спреј за деца (2,3% NaCl) со органски раствор од диво оригано. Доаѓа до осмотски ефект за полесно дренирање на секретот од носот, а со самото тоа и полесно намалување на отокот на носната слузница и олеснување на дишењето. Дивото оригано има антибактериско, антивирусно, антигабично и антипаразитно дејство. Препорачана дневна доза е 1-2 прскања во двете ноздри 3-4 пати на ден.