VITABIOTICS FEROGLOBIN CAPS. X 30

813 ден

5 на залиха

Напредна формула на железо со систем на продолжено ослободување, која во себе вклучува и витамин Б6, Б12, фолна киселина, бакар и цинк.

5 на залиха

Опис

За да се помогне во одржувањето на здравјето, виталноста и за ослободување на енергија, содржи фолна киселина, железо витамин Б12, витамин Б6 и цинк.

Хранливи состојки кои помагаат за создавање на хемоглобин за црвените крвни клетки, за да помогне во одржувањето на здравјето и виталноста. Железото е есенцијален минерал неопходен за создавање на хемоглобинот. Тој го пренесува кислородот до ткивата, каде се користи за ослободување на енергијата од храната. Освен што ја одржува крвта здрава, железото исто така игра улога и во одржувањето на отпорноста кон инфекции и во подобрувањето на интелектуалните способности. Понекогаш нашата исхрана не е добро балансирана и секојдневните активности, дури и пиењето чај или кафе, може да ја инхибираат апсорпцијата на железото. Капсулите се ефиказен извор на витални хранливи состојки за формирање на крвта, како што се органското железо, фолната киселина и витамин Б12. Преголемото количество на железо во стомакот се спречува со специјалниот систем за продолжено ослободување на активната форма од капсулата. Со тоа се овозможува ослободување на хранливите состојки за формирање на крвта да биде постепено и еднакво.

Оваа уникатна комбинација е мошне погодна за време на бременост и за жени во време на месечниот циклус. Атлетичарите и оние кои се со диетален начин на исхрана исто така можат да имаат корист од дополнителни хранливи состојки за формирање на крвта.

Дозирање: Една капсула на ден заедно со главниот оброк или веднаш по главниот оброк, со чаша вода или студен напиток. Да се зема сало на полн стомак.