ANGAL 5MG/1MG ПАСТИЛИ Х 24

250 ден

50 на залиха

Една пастила содржи хлорхексидин дихидрохлорид и 1мг лидокаин хидрохлорид.

50 на залиха

Шифра: 993632 Категории: ,

Опис

Една пастила содржи хлорхексидин дихидрохлорид и 1мг лидокаин хидрохлорид. Пастилите се наменети за локална употреба при болно грло. Не содржат шеќер и затоа може да ги користат и дијабетичари. Препорачана дневна доза за возрасни и деца над 12 години 6-10 пастили на ден. За деца над 6 години 3-5 пастили на ден.