BLOKMAX DUO 200MG/500MG X 10TBL.

170 ден

25 на залиха

25 на залиха

Опис

Една таблета содржи 200мг ибупрофен и 500мг парацетамол.

Ибупрофен спаѓа во групата на нестероидни антинфламаторни лекови (НСАИЛ). Ибупрофенот ја ублажува болката и го намалува воспалението и отекувањето. Таблетите се употребуваат при главоболки, болки во грбот, менструална болка, забоболка, невралгија, ревматска болка, мускулна болка, мигрена, симптоми на настинка и грип, покачена телесна температура и при болка предизвикана од полесни форми на артритис.

Дозирање: Една таблета со вода или храна се зема 2-3 пати дневно. Максимална дневна доза е до 6 таблети. Лекот не е наменет за деца и за адолесценти по 18-годишна возраст.