BLOKMAX FORTE 400MG X 10TBL.

150 ден

10 на залиха

10 на залиха

Опис

Една филм-обложена таблета содржи 400мг инупрофен.

Ибупрофен спаѓа во групата на нестероидни антинфламаторни лекови (НСАИЛ). Ибупрофенот ја ублажува болката и го намалува воспалението и отекувањето. Таблетите се употребуваат при главоболки, болки во грбот, менструална болка, забоболка, невралгија, ревматска болка, мускулна болка, мигрена, симптоми на настинка и грип, покачена телесна температура и при болка предизвикана од полесни форми на артритис.

Дозирање: Една таблета 2-3 пати на ден. Максимална дозволена доза е 3 таблети дневно. Лекот не е наменет за деца под 12-годишна возраст.