H.A CALMAGZINC TBL. X 90

890 ден

Нема на залиха

Една таблета содржи 1050мг калциум, 525мг магнезиум и 15мг цинк.

Нема на залиха

Опис

Една таблета содржи 1050мг калциум, 525мг магнезиум и 15мг цинк. Калциумот е потребен за одржување на здрави коски и заби. Магнезиумот помага да се намали заморот и исцрпеноста, нормалното психолошко функционирање и функционирање на мускулите и нервниот систем. Цинкот помага да се одржуваат здрави коски, коса, нокти и кожа. Оваа комбинација игра улога воправилно функционирање на имунолошкиот систем. Препорачана дневна доза за возрасни и деца над 14 години е 1 таблета три пати во денот заедно со оброк.