JAM – CALCIUM 650MG + D3 400IU TBL. X 120

555 ден

1 на залиха

Една таблета 650мг калциум и 400IU еквивалентно на 10микрограми холекалциферол.

1 на залиха

Опис

Една таблета 650мг калциум и 400IU еквивалентно на 10микрограми холекалциферол. Производ дизајниран да го подржи функционирањето на коските и мускулниот систем. Калциумот е потребен за одржување на здрави коски и заби, додека витамин Д допринесува за нормална апсорпција на калциум и фосфор, нормално ниво на калциум во крвта, зачувување на здрави коски и заби. Препорачана дневна доза за возрасни е 1 таблета дневно заедно со храна.