LYSOBACT P SPRAY BANANE 30ML

370 ден

5 на залиха

Спреј за грло.

5 на залиха

Шифра: 1430416 Категории: , Ознака:

Опис

Спрејот се користи за третман на лесна болка во грлото без покачена температура, афти и ранички во устата кај возрасни и деца над 2 години.

Дозирање: лекот е наменет за употреба кај возрасни и деца над 2 години.

За поединечна доза неопходно е спреј пумпата да се притисне пет пати.

  • Возрасни и деца над 6 години – притиснете ја пумпата пет пати, 3 пати на ден
  • Помеѓу секоја апликација треба да има интервал од најмалку 1 час.
  • Третманот трае 5 дена

Предупредување: не се препорачува употреба на спрејот во тек на бременоста, како и кај доилки.