NBL ATP PROBIOTIC KESI X 20

1.000 ден

2 на залиха

Пребиотски, пробиотски и витамински производ кој се користи за одржување на здравјето на цревата и го поддржува имунолошкиот систем.

2 на залиха

Опис

Пробиотските микроорганизми помагаат во регулација на дигестивниот систем и го поддржуваат имунолошкиот систем.

Секоја ќесичка содржи полидекстроза, фруктоолигосахариди, галактоолигосахариди, L аскорбинска киселина (витамин Ц) , Lactobacillus casei, сув витамин Е, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacil/us p/antarum, Bifidobacterium lactis, тиамин хидрохлорид (витамин Бl) , рибофлавин (витамин Б2), пиридоксин хидрохлорид (витамин Б6)

Фруктоолигосахаридите практично не се варат во човечкиот дигестивен систем, па поради тоа пристигнуваат во дебелото црево непроменети, обезбедувајќи добар извор на храна за корисните бактерии, ја зголемува популацијата на бифидобактерии во дебелото црево и делуваат како несварливи влакна во исхраната.

Пробиотските микроорганизми помагаат во регулирањето на дигестивниот тракт и го пода,ржуваат имунолошкиот систем.

Пробиотиците се живи микроорганизми, кои живеат во гастроинтестиналниот тракт и играат важна улога во варењето на храната и имунитетот. Овие пријателски бактерии помагаат во одржувањето на нормалната рамнотежата на цревната микрофлора.

НБЛ ПРОБИОТИК АТП се зема перорално.

Се препорачува да се зема по 1 ќесичка, два пати дневно, во комбинација со храна, млеко, вода или јогурт, после доручек или вечера. Овој производ е наменет за деца од 3-10 годишна возраст.