OMNITUS SIR. 4MG/5ML 200ML

215 ден

60 на залиха

Активна компонента Butamirate кој спаѓа во група на синтетски антитусици со централно дејство за третман на сува иритирачка кашлица. Спречува и смирува надразнителна кашлица. Препорачана дневна доза за возрасни е 3 пати во денот по 30мл, за деца над 12 години 4 пати во денот по 15мл, за деца од 6-12 години 3 пати во денот по 15мл, за деца од 3-6 години 3 пати по 10мл.

60 на залиха

Шифра: 986063 Категории: ,