ORTHOMOL IMMUN VIALS X 30

3.700 ден

2 на залиха

ORTHOMOL Immun 30 вијали

2 на залиха

Опис

За диететско справување со недостатоците на имунолошкиот систем поврзани со исхраната!

Orthomol® Immun е комбинација на витамини, елементи во трагови и фитонутриенти за зајакнување и подршка на имуниот систем.

Состав:

Витамини

Vitamin A   0.45  mg; Vitamin C 950 mg; Vitamin E(containing Alpha- and Gamma-Tocopherol) 150 mg; Vitamin B1 25 mg; Vitamin B2 25 mg; Niacin 60 mg; Vitamin B6 20 mg; Vitamin B12 0.006 mg; Vitamin K1 0.06 mg; Vitamin D0.005 mg; Folic acid  0.8  mg; Pantothenic acid  18 mg; Biotin 0.165 mg

Елементи во трагови

Selenium 0.05 mg; Iron 8 mg; Zinc 10 mg; Manganese 2 mg; Copper  0.5 mg; Chromium  0.03 mg; Iodine  0.15 mg; Bioflavonoids (од цитруси) 5 mg; Mixed carotenoids(containing beta-carotene, lutein and lycopene) 5 mg

* % Дневни вредности базирани на 2,000 калории
** % Дневната вредност не е утврдена

Индикации:

При состојби на намален имунитет како:  акутни и хронични заболувања на респираторниот тракт,  стрес на работа и во приватниот живот,  стрес причинет од загадувачи на животната средина, неухранетост , По операција (во текот на конвалидација), во  стареење, имунолошки недостатоци поврзани со исхраната,пр. поради рекурентни инфекции.

Начин на употреба:

Земајте ја содржината од едно шише, подготвена за пиење (=дневна доза) секој ден со или по оброк. Добро протресете пред употреба. Препорачуваме редовна употреба на долгорочна основа, затоа што на организмот му требаат микронутриенти секој ден.