SYN VITAMIN E400 IU X60CAP.

880 ден

3 на залиха

Витамин Е припаѓа во групата на липосолубилни витамини.

3 на залиха

Шифра: 1420289 Категории: ,

Опис

Витамин Е припаѓа во групата на липосолубилни витамини. Делува како антиоксиданс заштитувајќи ги од оксидација незаситените масни кислеини. На тој начин ги штити клетките од штетното дејство на слободните радикали и ја одржува нивната функција. Препорачана дневна доза за возрасни е 1 капсула на секои 12 часа.