VITABIOTICS OSTEOCARE CHEWABLE TLB. X 30

465 ден

2 на залиха

OSTEOCARE CHEWABLE ТАБЛЕТИ ЗА ЏВАКАЊЕ 

2 на залиха

Опис

OSTEOCARE CHEWABLE ТАБЛЕТИ ЗА ЏВАКАЊЕ 

Osteocare Chewable, таблетите за џвакање се идеални за оние кои имаат потешкотии со голтањето на таблетите.

Osteocare таблетите за џвакање содржат калциум внимателно комбиниран со кофактори, вклучувајќи витамин Д, како Д3, цинк и магнезиум кои помагаат да се одржи нормалното здравје на коските.

Соодветен внес на калциум и другите кофактори придонесуваат за нормално здравје на коските и оптимална минерализација на коските, кај сите возрасти.

Максималната коскена маса, добиена во текот на детството и адолесценцијата е од голема важност во одржувањето на коските подоцна во животот. Калциумот е од витално значење за повозрасните жени. И двата пола губат од коскената маса во текот на нивниот живот, но по менопаузата жените обично губат од коскената маса многу побрзо отколку мажите.

Постменопаузалните жени имаат зголемен ризик од губење на коскената маса од три причини:

-Коскената минерална содржина има тенденција да биде помала кај жените отколку кај мажите

-Внесувањето на калциум може да се намали со возраста

-Стапката на губење на коскената маса се забрзува во менопаузата

Добивањето на доволна количина на калциум е особено важно за мажите и жените над 50 години, за време на бременоста и доењето, и за време на и по менопаузата.

Употреба: Две таблети дневно